Judith Sargentini over de Hongaarse en Europese Democratie

 

Luister via Apple Podcasts of Spotify

Judith Sargentini is onlangs geplaatst tot #4 (van de 750) 'most influential Members of European Parliament’ door Politico, vooral door haar invloedrijke Hongarije rapport. In deze aflevering schuift Sargentini bij ons aan om met ons te praten over de afbreuk van de democratische rechtsstaat in Hongarije en alle gevolgen van dien!

En hoe democratisch is de EU zelf? Is het een technocratische maffiabende? Een ondemocratische bureaucratie? Of valt het allemaal wel mee? Al sinds jaar en dag vraagt men, waaronder Oma Joke, zich af hoe democratisch de Europese Unie zelf is. Je hoort het allemaal in deze aflevering van de Kiesmannen.

Op 23 mei 2019 zijn volgens velen de belangrijkste Europese Verkiezingen ooit. Maar wat is er allemaal aan de hand? In De Kiesmannen in Europa loodsen Jochem en Dylan je langs de grote vraagstukken van de Brusselse jungle. Met verschillende spraakmakende gasten slepen ze je door het politieke moeras, zodat jij na zes afleveringen begrijpt wat nooit iemand helemaal begrepen heeft: de Europese Unie